- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 25 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 10 porcí
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 5.8.2017
- 800 g
- rajčata
- 2 PL
- extra panenský olivový olej
- 1 ks
- cibule
- 3 stroužky
- česnek
- 2 ČL
- paprika sladká mletá
- 2 ČL
- koriandr
- 3 ks
- bobkový list
- 6 ks
- hřebíček
- 1 ČL
- pepř
- 4 PL
- rajčatový protlak
- 100 ml
- vinný ocet
- 2 ČL
- sůl
- 1 ks
- skořice (celá)
Při LOW CARB stravě jsem půl roku nejedla kečup, než mi došlo, že si ho mohu udělat doma a tím naprosto eliminuji příjem cukrů. Když mi dozrála na zahradě hromada rajčat, přišel ten správný čas vyzkoušet můj první kečup. Recept jsem okoukla na dietdoctor.com, udělala malé úpravy a pustila se do něho. Je to tak jednoduché, že vůbec nechápu, že jsem ho nedělala už dříve.
Rajčata byla hodně zralá, proto má kečup sladkou chuť i bez sladidel. Na druhou stranu, po půl roce na nízkosacharidové stravě je sladké úplně všechno.
Kečup krásně zhoustnul, nebyl sice tak červený jako kupovaný (proč asi?), ale chutnal skvěle. Perfektně se hodil k nízkosacharidovým těstovinám, které se mi povedlo konečně vyladit – recept KETO TĚSTOVINY ZA 3 min. Nebo vyzkoušejte smíchat domácí kečup s DOMÁCÍ MAJONÉZOU, získáte tak nejen skvělou omáčku k namáčení zeleniny a kousků masa, ale navíc tak do jídelníčku zařadíte více zdravých tuků.
Neumím říct, jak dlouho kečup vydrží. Z dávky byla jedna větší zavařovací sklenice (700ml) a my ho snědli doma za pár dnů.
Mohlo by vás zajímat :
FACEBOOK – skupina – KETO a LOW-CARB STRAVA – RECEPTY A ZKUŠENOSTI
8 tipů, jak jíst více tuku při LCHF
- Cibuli nakrájíme a orestujeme do zlatova na olivovém oleji.
- Rajčata (musí být zralá) pokrájíme a dáme dusit k hotové cibuli.
- Přidáme veškeré další suroviny a koření.
- Dusíme pod pokličkou do měkka a zhoustnutí asi 30 minut.
- Důkladně rozmixujeme dohladka (před mixováním jsem vyndala skořici, bobkový list a polovinu hřebíčků).
Kečup je skvělý, už ho dělám podruhé. Napoprvé měl velký úspěch i u „normálních“ strávníků. Domácí zralá rajčata holt dělají svoje a koření je dobře dochutí. Nedávám koriandr (nepoužívám) a pepře dávám asi třetinu, normálně ho také nepoužívám, jinak dávám vše.
Dobrý den, paní Hano. Moc se mi Vaše stránky líbí a chodím si sem pro inspiraci. Nechci kritizovat, pouze upozornit na jednu věc, která je trochu matoucí, než si ji člověk uvědomí. Sloupeček, kde jsou vyjmenovány ingredience a jejich množství, je posunutý – množství je o řádek výše než název. Viděla jsem to u několika receptů, které jsem si vyhledala. Nevím, jestli to víte, proto jsem Vás na to chtěla upozornit. Každopádně děkuji za recepty. Na zahrádce mi začínají dozrávat rajčata a tak bych chtěla zkusit tento kečup. Dám pak zprávu, jak se povedl. 🙂
Dobrý den, děkuji za informaci. Mně se to na všech pc i mobilech zobrazuje správně. Můžete mi prosím udělat otisk obrazovky a poslat ho na mail brychova@receptynahubnuti.cz Děkuji.