- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 1 hod 30 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 30.5.2015
Letos jsem do truhlíků vysadila spousty bylinek, daří se jim, a tak je využívám skoro do všech jídel. Dodají jídlům naprosto jinou a pro nás neokoukanou chuť. Při dodržování stravy Whole30 je považuji za nenahraditelné. Tentokrát jsem vyzkoušela kuře na bylinkách. Do směsi jsem přidala ještě domácí pesto z medvědího česneku, to jsem dostala od rodičů a udělalo mi ohromnou radost.
K celému kuřeti jsem přidala ještě dvě stehna, tušila jsem, že nějaká porce půjde do mrazáku, abych měla připravenou zásobu jídla i na dny, kdy nebudu stíhat vařit.
Přeji dobrou chuť!
Hanka
- Veškeré bylinky nakrájíme najemno, dáme do misky a zelijeme olivovým olejem. Já přidala ještě pesto z medvědího česneku. Pokud ho nemáte, přidejte rozmačkaný česnek.
- Kuře naporcujeme, potřeme bylinkami a osolíme. Necháme alespoň hodinu odležet v chladu.
- Cibuli nakrájíme na plátky a dáme do pekáčku i se lžící ghí. Na to poskládáme kuře. A zalijeme vodou do výšky cca 1-2 cm.
- Zakryjeme a pečeme v troubě při teplotě 200 stupňů alespoň 60 minut. Asi dvakrát kuře polijeme a zkontrolujeme, aby se nevyvařila voda.
- Když je kuře hotové, odkrejeme, polijeme a necháme zapéct do zlatova. Odkrývám až tehdy, když jde naprosto jednoduše a samo oddělit křídlo, pak je opravdu měkké a sypací.
Zatím žádné komentáře, buďte první!