- Čas přípravy
- 30 minut
- Délka vaření
- 50 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 2 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 16.6.2015
Jak vymyslet lasagne, když nechceme použít lepek ani žádné bezlepkové náhrady? Poprvé jsem celerové lasagne ochutnala u kamarádky, náplň měla z tofu a rajčat a chutnaly výtečně. Tak jsem si na ně nyní vzpomněla a pustila se do nich, ale v kombinaci s mletým masem. Nakonec jsem přidala ještě kousek bátáty a tím se stalo jídlo barevnější. Já sama používám bio mleté maso, ale pokud tyto možnosti nemáte, vybírejte tu nejlepší kvalitu nebo maso z osvědčeného chovu. Pokud maso nejíte, vyměňte mleté maso za nastrouhané nebo najemno nakrájené tofu nebo tempeh, tak získáte také dostatek bílkovin.
Přeji dobrou chuť a pohodové hubnutí!
Hanka
Mohlo by vás zajímat:
- Celer a batáty oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Chce to trošku trpělivosti, ale jde to.
- Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme do zlatova na kokosovém oleji.
- Přidáme mleté maso, ochutíme pepřem a solí.
- Vmícháme najemno nakrájené žampiony a restujeme. Na závěr přidáme čerstvé bylinky a kokosové mléko.
- Do vymazané formy, případně vyplněné vlhkým pečícím papírem, vyskládáme na dno plátky celeru, aby bylo dno pokryté. Pak postupně vrstvíme vždy masovou směs, batáty, masovou směs, celer atd.
- Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 40-50 minut.
Zatím žádné komentáře, buďte první!