Vegetariánský prejt

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, staré, strava s nižším GI, vegan

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
30 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
5 porcí
Jídlo

mimo LCHF

Přidal
Přidáno
300 g
ječné kroupy
300 g
fazole adzuki
8 stroužků
česnek
2 ks
cibule
1 ČL
majoránka
1/2 ČL
kmín
sůl
pepř
1 ČL
zázvor sušený
2 PL
sójová omáčka Shoyu
1 x
bujón (kostka)
1 hrnek
voda
Vegetariánský prejt

Je vůbec možné udělat vegetariánský prejt? No, maso se vždycky špatně nahrazuje, to je pravda. Ale chuťová kombinace tohoto jídla určitě přiláká i mužské jedlíky. Manžel tohle jídlo vždycky vítá, protože mu to opravdu hodně ten prejt připomíná. Na recept jsem narazila v BIO kuchařce Hanky Zemanové, podle které velice ráda vařím. Jen lehce jsem recept doladila.

Dobrou chuť!

Hanka

 

Líbí se vám recept? Pak ho sdílejte a lajkujte na Facebooku . Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout. Diskutujte s jinými v diskuzi o svém hubnutí a zdravém vaření.

 

Doporučené články :

Hubnutí pro holky – 1.díl

Jak se zbavit chutí na sladké

 

  1. Den předem večer si namočte do jednoho hrnce fazole a do druhého kroupy. Tak urychlíte jejich vaření a budou i mnohem lépe stravitelné.
  2. V době přípravy nejdříve dejte vařit zvlášť do hrnců kroupy a fazole. Já je dělám 10 minut a pak je nechám pod pokličkou dojít, než si připravím všechno kolem. Při vaření přidávám do vody kousek mořské řasy, kvůli doplnění minerálů.
  3. Nakrájejte na kostičky cibuli a restujte do zlatova. Připravte si česnek.
  4. Slijte přebytečnou vodu z krup i fazolí. Pak je nasypte do orestované cibulky. Zalijte asi hrníčkem vody. Přidejte česnek (rozmačkaný), lžičku majoránky, bujón, lžičku sušeného zázvoru, půl lžičky drceného kmínu a pepř. Nechte vyvařit vodu. Na závěr nalijte asi 2 lžíce fermentované sójové omáčky. Výraznější chuti docílíte přidáním majoránky, česneku a sójové omáčky. Podávejte s domácím kysaným zelím.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

4 komentářů

  1. Gabika řečeno Březen 27, 2019 Odpovědět

    všimla som si, že v recepte nie je žiaden tuk, je to zámerne kvôli použitým surovinám, ktoré majú vyšší obsah sacharidov ? ďakijem za odpoveď a zdravím vás

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Březen 28, 2019 Odpovědět

      Ano, jedná se o starší recept, kdy jsem ještě LCHF stravu neznala.

      Prosím čekejte...
  2. Míša řečeno Květen 27, 2015 Odpovědět

    Dobrý den, toto jídlo jsem už připravovala několikrát a velice mi chutná, děkuji za skvělý tip. 🙂 Chtěla bych se zeptat: Lze nahradit ječné kroupy nějakými bezlepkovými? Například pohankovými? 🙂

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Květen 27, 2015 Odpovědět

      Asi by šly určitě nahradit. Vyzkoušejte a napište 🙂

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*