- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 6 porcí
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 16.10.2016
- 6 ks
- vejce
- 6 PL
- kakao
- 2 PL
- bramborový škrob
- 8 ks
- sušené datle
- 1 ČL
- perníkové koření
Stačí jen pár surovin a vykouzlíte sladkost s příchutí perníku. Nejlepší na tom je, že je naprosto bez mouky a hlavní základ těsta tvoří vejce. Je to tedy spíš taková vaječná buchta, ale díky perníkovému koření chutná naprosto stejně jako perník.
A protože se k nám chystala na návštěvu rodinka s dětmi, vytáhla jsem krásnou růžovou formu, kterou jsem nedávno dostala jako pozornost od klientky, a těsto na perník jsem upekla v ní. Použila jsem do ní množství těsta z jednoho vejce. Perník jsem nestihla ani dozdobit a už putoval na talířky.
Tip: Po vyjmutí z trouby můžeme polít hořkou čokoládou nebo jinak ozdobit.
- Vejce vyšleháme do pěny.
- Asi hodinu namočené datle (cca 8 kusů) rozmixujeme na kaši, případně použijeme jiné sladidlo - např. med (cca 6 lžic).
- Smícháme s vaječnou pěnou a přidáme arrowroot (kořenový škrob) nebo bramborový škrob, kakao a perníkové koření.
- Pečící plech vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Růžovou formu jsem pouze vymazala máslem.
- Těsto nalijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 min na 180 stupňů.
Zatím žádné komentáře, buďte první!