Tuňáková pomazánka

Kategorie: bez lepku, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, sacharidy do 6g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
10 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
1 porce
Jídlo

snídaně

omáčky, pomazánky, dipy

Přidal
Přidáno
80 g
tuňák v konzervě
80 g
lučina
1 ks
jarní cibulka
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka je výborná jako zdroj bílkovin třeba ke snídani nebo k večeři. Když kupujete tuňáka, vybírejte raději toho ve vlastní šťávě a přidejte do něj vlastní kvalitní olivový olej. Pokud je totiž na plechovce uvedeno v rostlinném oleji, tak věřte, že tam je ten nejobyčejnější stolní, který je plný nevhodných rostlinných tuků. Když už občas  koupím tuňáka v oleji, tak jen značku Rio mare, která používá olej olivový. Ale ani tady nemáte jistotu, jak kvalitní tento olej je. Pro účely tohoto receptu je počítáno s tuňákem ve vlastní šťávě.

tunakova_pomazanka_II_w

 

  1. Najemno nakrájenou cibulku, lučinu a tuňáka smícháme a nejlépe vyšleháme šlehačem do jemné nadýchané pomazánky.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

2 komentářů

  1. simonab řečeno Březen 19, 2014 Odpovědět

    dobrý den,je možné,nahradit tvaroh rostlinným máslem,v případě,že mám alergii na kravské mléko?děkuji za odpověď.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Březen 19, 2014 Odpovědět

      Rostlinnému máslu bych se vyhýbala. Je většinou jen zdrojem nevhodných éček, nadbytku zánětlivých omega6 a muselo projít zajímavou cestu, aby bylo tuhé. O víkendu jsem dělala pomazánku doma a neměla jsem lučinu, tak jsem přidala olivový olej. Byla naprosto v pohodě. Doporučuji.

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*