Květák s bulgurem

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, sacharidy nad 15g, staré, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
20 minut
Délka vaření
35 minut
Obtížnost
střední
Podávání
1 porce
Jídlo

hlavní jídla

Přidal
Přidáno
60 g
bulgur
150 g
květák
50 g
pórek
2 ks
vejce
1 PL
máslo
Květák s bulgurem

Jeden z mých oblíbených receptů. Vlastně všechny zapečené recepty jsou mé oblíbené. Tento je navíc plný zeleniny a celozrnného bulguru. Jednoduchý a hlavně chutný. Díky vajíčkům obsahuje dostatek bílkovin. Květák se postará o doporučenou porci zeleniny.

kvetak_bulgur

 

  1. Květák nakrájíme na menší růžičky a uvaříme do poloměkka. Neměl by být rozvařený. Do vody přidáme trošku kmínu.
  2. Bulgur uvaříme také do poloměkka.
  3. Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme pórek. Přidala jsem i sušené rajče. Nakonec přidáme uvařený bulgur a zamícháme.
  4. Květák po uvaření rozmačkáme.
  5. Vajíčka rozmícháme s troškou vody. Případně se sójovým mlékem.
  6. Do zapékací nádoby vymazané máslem dáme vrstvu květáku a pěkně ji urovnáme. Zaliejeme třetinou vajec. Pak dáme všechen bulgur s pórkem a opět urovnáme a zalijeme třetinou vajec. Poslední vrstva je zase z květáku. Na závěr vše zalijeme zbytkem vajec.
  7. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

2 komentářů

  1. katam řečeno Květen 3, 2014 Odpovědět

    Tento recept jsem dělala již dvakrát. Jednou přesně dle receptu, podruhé jsem si vylepšila o trochu libové slaniny a navrh jsem dala rozpéct sýr. Vše v doporučených poměrech. A moc mi chutnalo.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Květen 4, 2014 Odpovědět

      Tak slaninku?? :-). Ale Ty si to můžeš dovolit, když tak krásně hubneš a máš tak hezké výsledky :-). Důležité je, aby to chutnalo.

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*