- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 35 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 12.3.2014
Jeden z mých oblíbených receptů. Vlastně všechny zapečené recepty jsou mé oblíbené. Tento je navíc plný zeleniny a celozrnného bulguru. Jednoduchý a hlavně chutný. Díky vajíčkům obsahuje dostatek bílkovin. Květák se postará o doporučenou porci zeleniny.
- Květák nakrájíme na menší růžičky a uvaříme do poloměkka. Neměl by být rozvařený. Do vody přidáme trošku kmínu.
- Bulgur uvaříme také do poloměkka.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme pórek. Přidala jsem i sušené rajče. Nakonec přidáme uvařený bulgur a zamícháme.
- Květák po uvaření rozmačkáme.
- Vajíčka rozmícháme s troškou vody. Případně se sójovým mlékem.
- Do zapékací nádoby vymazané máslem dáme vrstvu květáku a pěkně ji urovnáme. Zaliejeme třetinou vajec. Pak dáme všechen bulgur s pórkem a opět urovnáme a zalijeme třetinou vajec. Poslední vrstva je zase z květáku. Na závěr vše zalijeme zbytkem vajec.
- Pečeme při 180 stupních asi 30 minut.
Tento recept jsem dělala již dvakrát. Jednou přesně dle receptu, podruhé jsem si vylepšila o trochu libové slaniny a navrh jsem dala rozpéct sýr. Vše v doporučených poměrech. A moc mi chutnalo.
Tak slaninku?? :-). Ale Ty si to můžeš dovolit, když tak krásně hubneš a máš tak hezké výsledky :-). Důležité je, aby to chutnalo.