- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 5 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 5.11.2016
- 50 g
- kakaové máslo
- 30 g
- šlehačka - tuhá část
- 4 PL
- sušené mléko
- 1 PL
- erythritol
- 1 špetka
- stévie
- vanilka
- 5 kapek
- limetková šťáva
- sůl
Bonbónky či lízátko uspokojí chutě nejen vašich dětí, ale výborné jsou např. ke kávě, resp. do kávy.
TIP: Při použití xylitolu se tento ve směsi srážel, takže doporučujeme jej v tomto případě nepoužívat.
- Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo, sušené mléko, sladidlo a hutnou část šlehačky - získáte ji tak, že koupíte v tetrapacku balenou šlehačku bez karagenanů (např. Moravia) a neprotřepete ji. Po otevření lžící opatrně vyberte hustou, krémovou hmotu - a tu použijte. Vše důkladně promícháme, aby se dokonale spojilo. Dochutíme vanilkovým extraktem a k dokonalosti doladíme cca 5ti kapkami limetky a špetkou soli.
- Připravenou hmotu necháme vychladnout a během vychládání ji stále promícháváme (cca každých 10 minut), neboť jednotlivé části (zejména kakaové máslo) mohou mít tendenci se oddělovat. Pokud vychládající směs málo tuhne, přidáme sušené mléko (je potřeba jej důkladně vmíchat).
- Po vychladnutí a částečném ztuhnutí směsi s ní naplníme připravené formičky - můžeme použít např. tvořítka na led nebo malé papírové cukrářské košíčky.
- Na lízátko: vezmeme 3 špejle (v drogerii lze koupit kratší špejle se zakulaceným hrotem), dole (kde je ostrá část) je spojíme papírovou lepenkou, zakulacenou částí je vsuneme do hmoty - zboku košíček nastřihneme, aby tam bylo možno špejle vsunout. U tvořítek na led je možné špejli vsunout shora.
- Vložíme do lednice a po úplném ztuhnutí můžeme podávat.
Zatím žádné komentáře, buďte první!