- Čas přípravy
- 10 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 2 porce
Tento recept pochází z facebookové skupiny KETO a LOW CARB životní styl a poskytla jej Markéta Fe.
- Vychladíme kokosové mléko v lednici asi hodinu. Potřebujeme, aby se oddělila kokosová voda od tužší kokosové smetany. Musíte koupit takové kokosové mléko v plechovce, které neobsahuje žádné emulgátory ani stabilizátory, jinak bude díky aditivům za všech podmínek konzistentní a nepodaří se vám dosáhnout oddělení tuhé, tučné složky.
- Poté slijte kokosovou vodu (nebudeme potřebovat - samotnou ji nedoporučuji ke konzumaci z důvodu obsahu cukrů) a tužší kokosovou hmotu dáme do misky.
- Kokosový krém promícháme se stévií a vanilkou, podle chuti můžeme přidat kakaový prášek, ideálně nepražený.
- Dáme do plastové nádoby a vložíme do mrazáku. Zmrzlinu promícháváme každých cca 20 - 30 min, mícháme od spoda nahoru, snažíme se do ní vmíchávat vzduch.
Dobrý den, lze dochutit jahodou malinou nebo citronem..že 🙂