- Čas přípravy
- 5 minut
- Délka vaření
- 15 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 2 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 8.11.2013
- 400 g
- hrášek mražený
- 1 l
- voda
- 1 PL
- kokosový olej
- 1 špetka
- pepř
- 1/2 ČL
- tymián
- 1/2 ČL
- sůl
- 1 ČL
- olivový olej
Mražený hrášek mám neustále připravený v mrazáku a je v pohotovosti na tuto báječnou polévku. Hrášek obsahuje mnoho cenných látek pro naše zdraví. Je výborným zdrojem bílkovin. Má velké množství vitamínů řady B, vitamín C, karoteny. Ale také hořčík, vápník, fosfor.
- K přípravě můžeme použít mražený nebo čerstvý hrášek. Nasypeme ho do hrnce s vodou a dáme vařit. Osolíme nebo přidáme zeleninový bujón bez glutamátu a koření dle chuti Já přidávám půl lžičky tymiánu, můžete použít bazalku, česnek...
- Když je hrášek měkký, přidáme lžíci kokosového oleje a polévku rozmixujeme do krému. Na talíři přidáme do každé porce ještě lžičku nějakého panenského oleje, např. olivového nebo dýňového.
Dnes jsem polévku poprvé zkusila a byla výborná! Děkuji na skvělý a rychlý recept. 🙂
Také jsem ji včera vařila. Nikdy nezklame a je rychlá 🙂
Polévka je skvělá, bohužel jsem neměla tymián, ani bazalku, tak jsem použila trošičku domácí vegety … Jinak můžu doporučit
Děkuji za komentář. Také mám tuto polévku moc ráda. Je rychlá, jednoduchá a dost výživná 🙂
Včera jsem ji dělala k večeři. Tohle rychlý vaření fakt miluji :-). Byla výborná. Ještě jsem do ní nakrájela uvařené vajíčko. A naprosto mi to stačilo 🙂