LCHF – vanilkový pudink bez škrobu a cukru (low carb, keto)

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez ořechů, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, rychlovky, sacharidy do 6g, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
5 minut
Délka vaření
10 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
2 porce
Jídlo

snídaně

dezerty

pro děti

Přidal
Přidáno
100 ml
smetana ke šlehání
50 g
máslo
2 x
vaječný žloutek
3 g
vanilkový extrakt
5 g
stévie
dle chuti
stévie
LCHF – vanilkový pudink bez škrobu a cukru (low carb, keto)

Většina lidí při nízkosacharidovém stravování LCHF přestává mít chutě na sladké, je to převážně díky porovnání hormonálního fungování těla, snížení hladiny cukru v krvi a omezení produkce inzulínu. Nejen vynechání sladkého, ale správně fungující hormony jsou pak klíčové v tom, že lidé na nízkosacharidové stravě LCHF krásně hubnou. Přesto se občas stane, že se objeví pocit dát si ke kávě něco jako zákusek. Všichni, kdo se tak stravujeme, víme, že je potřeba sáhnout po něčem nesladkém, ale hodně tučném. A tento pudink je přesně to, co máme rádi. Žádný cukr, minimum sacharidů a hodně tuků. Pudink v mé kuchyni vznikl úplně náhodně pro mlsnou low-carb návštěvu. Velkou odměnou mi pak bylo děkování za zpestření ketogenního jídelníčku.

 

keto-puding

 

LCHF-puding

 

Mohlo by vás zajímat :

FACEBOOK – skupina – KETO a LOW-CARB STRAVA – RECEPTY A ZKUŠENOSTI

Co jíst při ketogenní stravě

Co je to low-carb a ketogenní strava

Moje cesta k low-carb stravě

 

  1. Pudink budeme dělat v horké vodní lázni, proto si připravte jeden hrneček ( nebo pánev), do kterého dáte tak 3 cm horké vody a budete ho vařit na plotýnce. Druhý hrneček (nebo i nerezovou misku) dáme pak do té horké vody.
  2. Do hrnku (nebo misky) bez vody dáme máslo, žloutky, vanilku a případně stévii. Já sladidla vůbec nepoužívám, už sama smetana mi přijde hodně sladká. Navíc pudink pak osladí i pár kousků malin.
  3. Na mírném ohni mícháme, dokud se máslo nerozpustí a vše se nespojí do kompaktní hmoty.
  4. Smetanu ke šlehání vyšleháme v další nádobě šlehačem do husté šlehačky a přidáme do pudinku.
  5. Za stálého mírného míchání přivedeme pudink do hustší podoby.
  6. Odstavíme, nalijeme do mističky a necháme v lednici vychladnout.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

14 komentářů

  1. Martina řečeno Leden 29, 2021 Odpovědět

    Dobrý den, recept určitě vyzkouším – vypadá velmi lákavě :-). Jen mám dotaz, zda jsem správně pochopila, že vyšlehanou smetanu vmíchám do pudinkové hmoty a stále nad hrncem s horkou vodou míchám do zhoustnutí? Nebo po přidání šlehačky do pudinku už se hmota nezahřívá? Moc děkuji za odpověď, Martina

    Prosím čekejte...
  2. Eva řečeno Leden 14, 2021 Odpovědět

    Naprostá bomba. Děkuji za recept!

    Prosím čekejte...
  3. donaona řečeno Květen 27, 2020 Odpovědět

    tak tohle je absolutní bomba, já jsem na sladké a stravuji se v Low carb. sice jenom pár dní, ale cítím se dobře. Tohle je pro mě naprosto dokonalá snídaně. Přidala jsem nahoru pár borůvek, abych se vešla do kalorického příjmu a příjmu sacharidů a prostě super. Za mě jednička s *. Děkuji a jdu vyzkoušet něco dalšího.

    Prosím čekejte...
  4. Marta řečeno Listopad 4, 2019 Odpovědět

    Prosím, může se puding použít na plnění věnečku.Dekuji

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Listopad 6, 2019 Odpovědět

      V tom Vám bohužel neporadím, věnečky nejím a nedělám.

      Prosím čekejte...
  5. Laura řečeno Květen 25, 2019 Odpovědět

    Dobrý deň, s pozitívnym očakávaním som šla práve vyskúšať tento recept…a… za mňa žiaľ extrémne sklamanie. Ja som citlivá na mastné jedlo. A z tohto dezertu som ochutnala len trošku a takto ťažko mi už veľmi dávno nebolo. Na mňa extrémne mastné a ťažké. Naozaj už nemám chuť na vôbec nič. Len ako neželaný bonus k tomu je slušná nevoľnosť :(. Za mňa žiaľ dosť zle :(.

    Prosím čekejte...
  6. Lucie řečeno Březen 19, 2019 Odpovědět

    Zkoušela jsem 2x, pokaždé se mi žloutky zdrcly, už nikdy víc. I tak děkuji.

    Prosím čekejte...
    1. Tereza řečeno Leden 22, 2020 Odpovědět

      Žloutky nesmí přejít varem, jinak se zdrcnou.

      Prosím čekejte...
  7. Alzbeta řečeno Březen 10, 2019 Odpovědět

    Dobry den, jak dlouho jste „varily“ pudink v lazni, nez zhoustl? Nebo jste ho nalily do misek a zhoustl az posleze? Dekuji za odpoved.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Březen 11, 2019 Odpovědět

      Zhoustne již na sporáku a následně v lednici ještě více.

      Prosím čekejte...
  8. Ráchel řečeno Říjen 30, 2018 Odpovědět

    Dobrý den, chtěla bych tento recept vyzkoušet, ale mám jednu otázku, jaký přesně vanilkový extrakt používáte? Tekutý? Nebo nějaký jiný? Já mam jedině tekutý z tesca, stačí to/hodí se to na to?

    Prosím čekejte...
  9. Mejtys řečeno Září 14, 2017 Odpovědět

    Dostala jsem voňavé máslíčko z farmy, tak jsem se do něj pustila. Nevěřila jsem, že zhoustne a zhoustl. Nevěřila jsem, že mi bude chutnat bez sladidel a chutnal. Vlastně to dopadlo tak, že jsem obě mističky postrouhala 100% čokoládou a po první jsem si šla i pro druhou. No co? Jako začátečník mám přece baštit tuky neomezeně, ne?

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Září 25, 2017 Odpovědět

      Jsem ráda, že chutnal. Přesěn tak, pokud jedete LCHF, tak dávejte v začátku tuky neomezeně.

      Prosím čekejte...
  10. janina řečeno Srpen 27, 2017 Odpovědět

    Miluju pudink a miluju šlehačku 🙂 tak na tento recept se opravdu těším 🙂

    Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*