- Čas přípravy
- 5 minut
- Délka vaření
- 10 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 2 porce
- 100 ml
- smetana ke šlehání
- 50 g
- máslo
- 2 x
- vaječný žloutek
- 3 g
- vanilkový extrakt
- 5 g
- stévie
- dle chuti
- stévie
Většina lidí při nízkosacharidovém stravování LCHF přestává mít chutě na sladké, je to převážně díky porovnání hormonálního fungování těla, snížení hladiny cukru v krvi a omezení produkce inzulínu. Nejen vynechání sladkého, ale správně fungující hormony jsou pak klíčové v tom, že lidé na nízkosacharidové stravě LCHF krásně hubnou. Přesto se občas stane, že se objeví pocit dát si ke kávě něco jako zákusek. Všichni, kdo se tak stravujeme, víme, že je potřeba sáhnout po něčem nesladkém, ale hodně tučném. A tento pudink je přesně to, co máme rádi. Žádný cukr, minimum sacharidů a hodně tuků. Pudink v mé kuchyni vznikl úplně náhodně pro mlsnou low-carb návštěvu. Velkou odměnou mi pak bylo děkování za zpestření ketogenního jídelníčku.
Mohlo by vás zajímat :
FACEBOOK – skupina – KETO a LOW-CARB STRAVA – RECEPTY A ZKUŠENOSTI
Co je to low-carb a ketogenní strava
- Pudink budeme dělat v horké vodní lázni, proto si připravte jeden hrneček ( nebo pánev), do kterého dáte tak 3 cm horké vody a budete ho vařit na plotýnce. Druhý hrneček (nebo i nerezovou misku) dáme pak do té horké vody.
- Do hrnku (nebo misky) bez vody dáme máslo, žloutky, vanilku a případně stévii. Já sladidla vůbec nepoužívám, už sama smetana mi přijde hodně sladká. Navíc pudink pak osladí i pár kousků malin.
- Na mírném ohni mícháme, dokud se máslo nerozpustí a vše se nespojí do kompaktní hmoty.
- Smetanu ke šlehání vyšleháme v další nádobě šlehačem do husté šlehačky a přidáme do pudinku.
- Za stálého mírného míchání přivedeme pudink do hustší podoby.
- Odstavíme, nalijeme do mističky a necháme v lednici vychladnout.
Dobrý den, recept určitě vyzkouším – vypadá velmi lákavě :-). Jen mám dotaz, zda jsem správně pochopila, že vyšlehanou smetanu vmíchám do pudinkové hmoty a stále nad hrncem s horkou vodou míchám do zhoustnutí? Nebo po přidání šlehačky do pudinku už se hmota nezahřívá? Moc děkuji za odpověď, Martina
Naprostá bomba. Děkuji za recept!
tak tohle je absolutní bomba, já jsem na sladké a stravuji se v Low carb. sice jenom pár dní, ale cítím se dobře. Tohle je pro mě naprosto dokonalá snídaně. Přidala jsem nahoru pár borůvek, abych se vešla do kalorického příjmu a příjmu sacharidů a prostě super. Za mě jednička s *. Děkuji a jdu vyzkoušet něco dalšího.
Prosím, může se puding použít na plnění věnečku.Dekuji
V tom Vám bohužel neporadím, věnečky nejím a nedělám.
Dobrý deň, s pozitívnym očakávaním som šla práve vyskúšať tento recept…a… za mňa žiaľ extrémne sklamanie. Ja som citlivá na mastné jedlo. A z tohto dezertu som ochutnala len trošku a takto ťažko mi už veľmi dávno nebolo. Na mňa extrémne mastné a ťažké. Naozaj už nemám chuť na vôbec nič. Len ako neželaný bonus k tomu je slušná nevoľnosť :(. Za mňa žiaľ dosť zle :(.
Zkoušela jsem 2x, pokaždé se mi žloutky zdrcly, už nikdy víc. I tak děkuji.
Žloutky nesmí přejít varem, jinak se zdrcnou.
Dobry den, jak dlouho jste „varily“ pudink v lazni, nez zhoustl? Nebo jste ho nalily do misek a zhoustl az posleze? Dekuji za odpoved.
Zhoustne již na sporáku a následně v lednici ještě více.
Dobrý den, chtěla bych tento recept vyzkoušet, ale mám jednu otázku, jaký přesně vanilkový extrakt používáte? Tekutý? Nebo nějaký jiný? Já mam jedině tekutý z tesca, stačí to/hodí se to na to?
Dostala jsem voňavé máslíčko z farmy, tak jsem se do něj pustila. Nevěřila jsem, že zhoustne a zhoustl. Nevěřila jsem, že mi bude chutnat bez sladidel a chutnal. Vlastně to dopadlo tak, že jsem obě mističky postrouhala 100% čokoládou a po první jsem si šla i pro druhou. No co? Jako začátečník mám přece baštit tuky neomezeně, ne?
Jsem ráda, že chutnal. Přesěn tak, pokud jedete LCHF, tak dávejte v začátku tuky neomezeně.
Miluju pudink a miluju šlehačku 🙂 tak na tento recept se opravdu těším 🙂