- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 10 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 3 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 17.4.2016
Medvědí česnek se stává mezi Čechy stále oblíbenější. Pokud s ním nemáte zkušenosti, určitě ho doporučuji vyzkoušet. Je to hlavně přírodní antibiotikum, antioxidant a zdroj vitaminu C. Podporuje trávení, snižuje krevní tlak a pomáhá proti parazitům. Působí pozitivně na celé tělo.
Nedávno jsem byla obdarována od rodičů velkou hromadou čerstvého medvědího česneku, ale z časových důvodů jsem potřebovala uvařit jen něco rychlého. Padla tedy volba na polévku. A aby byla trošku víc hutnější a zasytila, obohatila jsem ji červenou čočkou. A od čočky už byl jen kousek k indické kuchyni. Proto jsem použila koření Tandoori Masala. Pokud ho nemáte, můžete použít i jiné indické koření. Výjimečná je právě kombinace indického koření, medvědího česneku, čočky a kokosového mléka.
Přeji dobrou chuť!
Hanka
- Na ghí nebo másle chvilinku (cca 30 vteřin) orestujeme koření Tandoori Masala nebo jiné indické koření. Pro veganskou verzi receptu použijte kokosový olej.
- Medvědí česnek opláchneme a dáme do hrnce. Polévku jsem vařila v 3-litrovém hrnci a naprosto celý jsem ho medvědím česnekem zaplnila. Polévka tak byla opravdu vydatná a hustá.
- Zalijeme 1,5 litrem vody, přidáme kurkumu, čočku a dáme vařit.
- Vaříme asi 10 minut do změknutí čočky a medvědího česneku.
- Poté rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
- Přidáme kokosové mléko, pravou sójovou omáčku a dochutíme solí. Povaříme.
- Podáváme nejlépe posypané čerstvým medvědím česnekem nebo semínky.
Zatím žádné komentáře, buďte první!