- Čas přípravy
- 25 minut
- Délka vaření
- 20 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 29.5.2015
- 1 ks
- cuketa
- 150 g
- mleté hovězí maso
- 20 g
- kokosový olej
- 1 ks
- cibule
- 2 stroužky
- česnek
- 1/2 ČL
- kurkuma
- 1 špetka
- římský kmín
- 5 PL
- kokosové mléko
- 1 špetka
- koriandr
Jídlo by mělo nejen chutnat, ale i dobře vypadat. No řekněte, dali byste si? Když jsem objevila podobný recept na internetu, bylo rozhodnuto, že to vyzkouším. A Vy se do toho pusťte také, vypadá to luxusně, chutná výborně a přitom je to jednoduché. Kokosové mléko s římským kmínem a korinadrem vykouzlí jedinečnou chuť. Recept je vhodný při stravování podle Whole30 nebo pro paleo stravu.
Dobrou chuť!
Hanka
- Menší cukety omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Dělala jsem to takovým tím vykrajovátkem, jak je na jádřince.
- Na pánvi orestujeme na kokosovém oleji cibulku a mleté maso. Maso přitom důkladně vařečkou rozpojujeme, aby bylo na malinké kousky.
- Když je maso hotové, přidáme dužinu z cukety, sůl, lisovaný česnek, římský kmín, kurkumu a zalejeme kokosovým mlékem.
- Dusíme, dokud se mléko skoro nevyvaří. Pokud máme čerstvý koriandr, je vhodnější ho přidat až nyní a zamíchat.
- Korpusy z cukety buď rovnou plníme nebo je dáme na 3 minuty do mikrovlnky, aby změkly. Já vyzkoušela obě varianty a chutnaly mi obě. Bez mikrovlnky je pak cuketa více syrovější.
- Zapékáme v troubě asi 20 min při 180 stupních.
Zatím žádné komentáře, buďte první!