- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 21.5.2015
- 120 g
- krůtí maso
- 100 g
- chřest zelený
- 50 g
- žampiony
- 100 g
- cuketa
- 20 g
- ghí
- 20 g
- olivový olej
Chřest je naše oblíbená zelenina už mnoho let. Když je možnost ho uvařit nebo si ho dát někde v restauraci, tak nikdy neváhám. A protože je moc dobrý, když je přelitý sýrovou omáčkou a ta při programu Whole30 není žádoucí, zkoušela jsem náhradu a povedlo se mi připravit tuto jemnou omáčku ze žampionů a cukety. Nechutná sice sýrově, ale k chřestu skvěle pasuje. Omáčky z cukety jsou vhodné pro všechny, kteří omezují mléčné výrobky.
Dobrou chuť!
Hanka
- Plátek krůtího masa posypeme bylinkami a necháme odležet asi hodinu v chladu. Poté orestujeme na olivovém nebo kokosovém oleji.
- Chřest připravuji v parním hrnci. Ulámu dřevnaté konce a naprosto bez ochucení ho uvařím v páře.
- Na ghí orestujeme nakrájené žampiony a cuketu. Přidáme trošku vody a dusíme do měkka. Omáčku rozmixujeme a ochutíme pepřem a solí.
Skvělá omáčka na chřest, já si ji trochu poupravila a na začátku osmahla trochu slaniny. Žampiony a cuketu jsem na hrubo nastrouhala, avšak nepodlévala vodou, nechala dusit ve vlastní šťávě. Nakonec jsem přidala trochu mandlové smetany na vaření, špetku mletého kmínu a zázvoru, chvíli takto povařila, aby se chutě spojily a pak rozmixovala. Chutná skvěle.