- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 4 porce
- 1 hrnek
- mletý kokos
- 1 hrnek
- mleté mandle
- 2 PL
- kokosové mléko
- 3 PL
- kakao
- 3 ks
- vejce
- 1/2 ČL
- kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
- 1 PL
- med
- 2 ks
- hrušky
Tyhle čokoládové muffinky opravdu nemají chybu. Poprvé jsem je ochutnala na návštěvě u kamarádky, která stále experimentuje a vymýšlí nové kombinace. Jsou nadýchané, šťavnaté, s čokoládovou chutí. A nelze přehlédnout, že jsou naprosto bez lepku a cukru. Jsou plné výživných ořechů a díky tomu jsou vhodné i při paleo nebo nízkosacharidové stravě. Kakao se používá v poměrně velkém množství, snažte se tedy používat to nejkvalitnější. A vajíčka? Nejlépe ta domácí, protože jsou mnohem zdravější.
- Dvě malé hrušky nastrouháme na hrubém struhadle.
- Prášek do pečiva (bez fosfátů) smícháme s mletými ořechy (jakýkoli druh dle Vaší chuti, popř. i více druhů dohromady) a kokosem.
- Přidáme veškeré ostatní suroviny a promícháme.
- Těsto dáme do formy na muffiny.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180 stupňů asi 30 minut. Na závěr můžeme na každý muffinek umístit kostičku hořké čokolády, ona se na něm krásně rozpustí.
Tak jsem se rozhodla, že je dnes upeču. A dopadlo to jako vždy – začala jsem experimentovat a vyšel z toho jiný, byť na stejném základu postavený, recept. Kokos (10 dkg), mandle (7 dkg), slunečnicová semínka (3 dkg), rozmačkaný banán, 2 vejce, lžíce mléka, lžíce agávového sirupu, skořice, karob. Nádherná vůně v celém domě. Děkuji moc za vaši inspiraci a děkuji za tyhle stránky, které jsou pro mě poslední měsíc velkou inspirací.
Děkuji za milý komentář a tip na změnu receptu.