- Čas přípravy
- 10 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 1 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 26.9.2013
- 200 g
- cuketa
- 100 g
- kozí sýr
- 20 g
- olivový olej
- dle chuti
- koření
- 2 stroužky
- česnek
Cuketa v mém dětsví patřila mezi jídla, která jsem naprosto nesnášela. A musím říct, že jsem dlouho sbírala odvahu si ji uvařit. Z tohoto receptu jsem nadšená a zařazuji ho velice často. Cuketa namočením v sójové omáčce získá vynikající chuť.
Cuketa patří mezi top potraviny. Má minimální obsah kalorií a vysoký obsah minerálů. Obsahuje velké množství hořčíku, draslíku a karotenů. Díky vysokému množství vlákniny pomáhá udržovat správně fungující střeva, prospívá sliznicím. Příznivě působí na srdce, ledviny i trávicí ústrojí a pomáhá při léčbě cukrovky, revmatismu i dny. Má dokonce i protirakovinné účinky. Cuketa určitě patří do každého zeštíhlujícího jídelníčku, protože pomáhá odvádět toxiny z těla.
- Celou cuketu nakrájíme na kolečka silná asi půl centimetru. Pokud je to cuketa větší, tak kolečka rozkrájejte na čtvrtky.
- Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem. Vložíme do ní cuketu a polejeme ji olivovým olejem, do něhož jsme vmíchali rozmačkaný česnek a koření dle chuti.
- Pečeme cca 30min do změknutí a jemného zhnědnutí cukety. Nakonec přidáme kozí sýr a necháme jej rozpéct, poté podáváme.
Zatím žádné komentáře, buďte první!