- Čas přípravy
- 25 minut
- Délka vaření
- 45 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- 5 porcí
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 22.6.2014
- 500 g
- kuřecí prsa
- 1 ks
- vejce
- sůl
- pepř
- chilli
- 375 g
- pasírovaná rajčata
- 4 ks
- rajčata
- 1 PL
- olivový olej
- 2 palička
- česnek
- 115 g
- mozzarella
- 50 g
- paprika
Pokud máte někdy obrovskou chuť na pizzu, a víte, že dát si večer porci sacharidů není zrovna ideální, vyzkoušejte tento recept, který mi dodala Evča. Místo klasického těsta totiž upečete krustičku z kuřecího masa. Vznikne tak výborná sytá pochoutka plná bílkovin a zeleniny. Recept vystačí zhruba na 3 až 4 porce. Kuřecí maso je nejvhodnější volit z domácího chovu, kde máme větší jistotu, že kuře vyrostlo v přirozených podmínkách.
Tip: Při stravování dle Paleo diety nebo Whole30 nepřidávejte cukr a maso vybírejte pouze z osvědčeného zdroje.
Přeji pohodové hubnutí!
Hanka
- Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Kuřecí maso rozmělníme v mixéru do konzistence tataráku.
- Přidáme vejce, sůl, pepř, popř. chilli a vše promícháme.
- Plech nebo formu pokryjeme pečícím papírem a na něj naneseme směs. Já jsem použila dortovou formu o průměru 24 cm a byla tak akorát.
- Pečeme cca 25-30 minut, dokud maso lehce nezhnědne. Po vyjmutí z trouby necháme 10 minut zchladit.
- Mezitím si připravíme omáčku na pizzu. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a lehce na něm osmahneme česnek.
- Poté přidáme zbytek ingrediencí a mícháme, dokud se nezačnou vařit. Následně plotýnku vypneme a omáčku necháme dojít.
- Omáčkou pomažeme krustu a na vrch přidáme námi zvolené ingredience. Opět vložíme do trouby a pečeme dalších 15 minut.
Dnešní večeře a paráda 🙂 místo vejce jsem dala 2 bílky a udělala několik minipizz
Super nápad na ty minipizzy 🙂 Díky