- Čas přípravy
- 15 minut
- Délka vaření
- 50 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 2 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 18.5.2014
- 6 ks
- paprika bílá
- 2 ks
- vejce
- 250 g
- balkánský sýr
V posledním příspěvku jsme se naučili, jak si doma jednoduše udělat domácí balkán (recept ZDE). No a pokud nevíte, co s ním, a běžný šopský salát už Vás nudí, můžete s balkánským sýrem začít vařit. Tento recept dodala kolegyně Monika. A protože přinesla hotové jídlo také ochutnat, tak ho mohu jen doporučit. Chuť slaného balkánu a paprik se skvěle doplňuje. Jídlo má dostatek bílkovin, a když k němu přidáte nějakou vhodnou přílohu, máte výborný oběd. Případně si můžete nechat kus na svačinku. Nezapomínejte, že se jedná o mléčný výrobek a měli bychom s ním ve zdravém jídelníčku trošku šetřit.
- Papriky si očistíme od semínek a dáme nejprve upéct do trouby, aby se daly oloupat.
- Pečeme na 200 stupňů, dokud slupka nezačne hnědnout, tj. cca po 30 minutách. V polovině času je v pekáčku obrátíme. Poté vyndáme a přikryjeme utěrkou. Po vychladnutí jdou krásně sloupnout.
- Připravíme si náplň z domácího balkánu (pokud nemáme, stačí tvaroh, ale přidáme sůl) a dvou vajíček, vidličkou rozmačkáme a promícháme.
- Papriky si rozkrojíme a klademe na pekáček střídavě papriky a náplň, opakujeme dvakrát až třikrát.
- Opět dáme do trouby na 200 stupňů přibližně na 20 minut, okraje by měly zlátnout.
Zatím žádné komentáře, buďte první!