- Čas přípravy
- 30 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- 8 porcí
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 22.5.2014
- 1 hrnek
- mandle
- 1/2 hrnek
- směs ořechů
- 1/2 hrnek
- sušené datle
- sůl
- 1 1/2 hrnek
- kešu ořechy
- 300 g
- jahody
- 1/4 hrnek
- kokosový olej
- 1 x
- šťáva z citronu
- vanilkový extrakt
- dle chuti
- stévie
Neskutečně vynikající chuť a velká zásobárna živin, to je tento cheesecake. Máte-li rádi sladké, dopřávejte si ho co nejvíce v raw podobě. To znamená, že suroviny nejsou tepelně upravené. Jsou tedy plné enzymů, vitamínů, minerálů. Jsou lehce stravitelné.
Oříšky kešu, které tvoří základ pro cheesecake, jsou plné vitamínu B a kyseliny listové. Mají mnoho hořčíku, a také železo, draslík a fosfor. Karotenoidy v kešu působí léčivě na kůži, sliznice, oči.
Po ochutnání rozmixovaného kešu s citrónovou šťávou budete mít celkem problém rozpoznat, zda je to chuť pravého cheesecaku nebo ne.
Raw cheesecake je opravdu dost sytý a bude Vám stačit jen malý kousek, kterým můžete nahradit třeba svačinku.
Přeji dobrou chuť a pohodové hubnutí!
Hanka
- Příprava korpusu: Ořechy a mandle nameleme nebo rozmixujeme.
- Datle (předem asi 1 hodinu namočené) rozmixujeme s troškou vody. Je lepší dát jen málo vody, aby pak nebyl korpus mokrý.
- Vše smícháme dohromady a vznikne nám pevné těsto. Těsto natlačíme do dortové formy. Někdo doporučuje formu ještě vymazat kokosovým olejem, ale já to nedělám.
- Příprava náplně: Předem namočené kešu (12 hodin), kapku stévie a šťávu z jednoho citronu důkladně rozmixujeme do jemna s co nejmenším množstvím vody. Ochutit můžeme vanilkou.
- Přidáme jahody a ještě důkladně rozmixujeme.
- Na závěr přidáme kokosový olej. Určitě ho přidejte, protože tam plní ztužující funkci. Jinak Vám dort nebude držet pohromadě.
- Necháme v lednici ztuhnout. Je také možné dát ho do mrazáku.
Výborná záležitost. Rychlý, snadný a velice dobrý. 🙂
Děkuji 🙂
moc mě to mrzí, ale raw nejspíš nikdy nebude mojí láskou. Tak v lednici to drží po chvilce na stole začíná sjíždět. na mě málo sladké. příště si asi namočím mandle a budu k nim přikusovat jahody 🙂
Děkuji za komentář :-). V raw receptech bude vždy minimum sladidel 🙂
vypadá to nádherně, ale nějak nemůžu uvěřit, že ten kokosový olej tam dostatečně splní pojivovou funkci. já ho mám pořád tekutý. k tomu tekuté jahody.obávám se, že než člověk dojí kousek tak aby si vzal misku a lžičku. asi mi nezbyde než to zkusit.:-)
Je potřeba dost mít v lednici a na vzduchu ho pouze sníst. Jinak by asi nevydržel.