- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 30 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 5 porcí
- 150 g
- kokosová mouka
- 400 g
- kokosové mléko
- 6 ks
- vejce
- 100 g
- kokosový olej
- 60 g
- hořká čokoláda 90%
- 40 g
- ghí
- 10 g
- vinný kámen
- 1 špetka
- sůl
- dle chuti
- vanilka
- 100 g
- marmeláda
Kdo má občas chuť na něco sladkého, pak toto je výborná low carb sladkost. Recept dodala Markéta ze skupiny KETO a LOW CARB – životní styl. A jak úspěšně hubnout s low carb stravou vás zaručeně naučí online kurz ZKUS TO S LOW CARB.
Od Markéty : Tyto řezy jsou velmi jednoduché, rychlé a neobsahují žádné mléčné výrobky. Do těsta jsem nepoužila žádné sladidlo – kdo chce, může použít stévii či erythritol. Co se týče kokosového mléka, použila jsem Real Thai Light – což nebyl úplně záměr, ale prostě bylo ve výprodeji 😉 . Podle toho jsou počítána i makra v receptu. Pokud máte plnotučné kokosové mléko, můžete jej naředit vodou 1:1, případně pokud chcete tučnější výsledek, nic neřeďte.
Přečtěte si skutečné příběhy a přeměny – jak se hubne s nízkosacharidovou stravou.
- Smícháme kokosovou mouku s bezfosfátovým práškem do pečiva.
- Rozpustíme kokosový olej a vyšleháme jej s celými vejci a kokosovým mlékem, přidáme vanilku, špetku soli.
- Suchou i tekutou směs smísíme v hustší těsto - těsto by mělo být husté a konzistentní, ale stále vláčné. Pokud je směs příliš hustá, přidáme 0,5-1 dcl vroucí vody a dobře promícháme.
- Rozetřeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme cca 30 min při 180 C,
- Hotový korpus necháme vychladnout a zatím si připravíme polevu: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a tuk a dobře smísíme dohromady. Já jsem použila ghí, lze také použít kokosový olej nebo máslo.
- Vychladlý korpus nakrájíme, lehce potřeme 100% marmeládou (vyrábí např. Relax a je k dostání ve všech supermarketech), slepíme a polijeme polevou. Před podáváním necháme alespoň 1 hod ztuhnout v lednici.
Zatím žádné komentáře, buďte první!