- Čas přípravy
- 10 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 3 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 19.9.2013
- 500 g
- jogurt bílý Hollandia
- 250 g
- zakysaná smetana 15%
- 1/2 ČL
- sůl
- Všechny suroviny smícháme a dáme na plátno ( třeba na kapesník), které zavážeme. Vložíme do cedníku a pod něj mísu misku. Bude totiž odkapávat tekutina. Něčím lehce zatížíme, necháme v lednici do rána vykapat.
- Na snídani máte žervé hotové. Můžete ho také ochutit bylinkami, čerstvou pažitkou a jinými.
Tento recept vypadá velice chutě. Hned jak budu moc ho vyzkouším. Už ted se mi na něj zbíhají sliny
Tento recept vypadá velice chutě. Hned jak budu moc ho vyzkouším
Aj ja uz robim tento domaci syr nejaky ten piatok a je naozaj vyborny,pouzivam ho na slano i na sladko,napr.do tiramisu. Inak tieto stranky o zdravej vyzive su uzasne,som rada ze som ich objavila. Dakujem pani Hanka za vsetky recepty ,budem ich postupne skusat a prajem Vam vela chuti a elanu do dalsej prace.
Děkuji za milé hodnocení. Elánu mám dost, takže recepty budou stále přibývat 🙂
domaci zerve delam taky nekdy i na sladko z medem a orisky jako takovy dezertik kdyz me honi mlsna a je opravdu nepopsatelne chutnejsi nez kupovane driv jsem davala misto smetany slehacku a ted davam taky zakysanou smetanu i tak je to dost tucne protoze u nas proste vsechno tucnejsi nez v CR 🙁
Toto žervé jsem si velice oblíbila protože nemám ráda tvaroh a taková budapešťská,pórková ap. z tohoto žervé je luxus.