- Čas přípravy
- 20 minut
- Obtížnost
- snadné
- Podávání
- 6 porcí
- 200 g
- ovoce dle výběru
- 100 hrnek
- hořká čokoláda 85%
- 1 PL
- máslo
Přidávám jeden recept, který jsem nafotila o vánočním volnu. Tuto dobrůtku jsem připravila, když jsme čekali návštěvu. Jsem vždycky ráda, když dokážu lidi zdravým jídlem překvapit. Všechny přítomné ovoce v čokoládě nadchlo nejen odlišným vzhledem od všeho cukroví, ale hlavně chutí a čerstvostí. Zmizelo ze stolu jako první. A přitom je to kombinace jen hořké čokolády a ovoce. Nebo právě proto. Minimální množství surovin a přirozená čerstvá chuť prostě nikdy nezklamou.
Jen s přípravou je trošku piplání. Ale třeba na dětskou oslavu je to moc chutný a hlavně zdravý zákusek. Použít můžete i jahody, kiwi, ananas či jiné ovoce.
Nejlepší na ztuhnutí mi přišla obyčejná proložka od vajec.
výborná dobrota
- Ovoce omyjeme, případně nakrájíme na menší kousky.
- V hrnečku rozehřejeme hořkou čokoládu a přidáme máslo. Máslo přidávejte raději po trošce. Regulujete si tak hustotu čokolády.
- Víno napíchněte na párátko nebo špejli a namočte do čokolády. Nechte v obracené poloze ztuhnout. Přemýšlela jsem, kam ta párátka zapíchat a nejlépe mi z toho vyšla obyčejná proložka od vajec.
- Po dokončení odložte asi na hodinu do lednice. Pak už jsou pevné a můžete je servírovat na stůl.
Mňamka. Hned jsem to doma zkoušela.