Losos v hořčičné omáčce

Kategorie: bez lepku, bez mléčných, bez ořechů, bez vajec, ketogenní strava, lowcarb strava, paleo primal, paleo strava, rychlovky, sacharidy do 6g, strava s nižším GI, whole30

Prosím čekejte...
Čas přípravy
10 minut
Délka vaření
20 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
1 porce
Jídlo

hlavní jídla

Přidal
Přidáno
125 g
losos filet
10 g
máslo
1 PL
hořčice
1/2 ks
citron
Losos v hořčičné omáčce

Pokud vám to finanční rodinná situace dovolí, tak je zdraví prospěšné, zařazovat do jídelníčku mořské ryby a mezi nejvhodnější patří losos, makrela nebo tuňák. Obsahují prospěšné zdravé tuky a omega3 mastné kyseliny. Já ryby kupuji pouze v makru. Myslím, že tam mají vynikající kvalitu a i cena je mnohem nižší než v jiných obchodech.

A protože většinou připravuji lososa pouze v páře, tentokrát jsem koupila podkovy a vyzkoušela lososa v hořčičné omáčce. Byl chuťově opravdu moc dobrý. Pouze mi vadily kosti, které běžný lososový filet neobsahuje.  Takže jestli chcete stejně jako já raději rybu bez kosti, volte na tento recept lososový filet.

losos_horcicna_omacka_III

losos_horcicna_omacka_II

 

  1. Citrónovou šťávu a hořčici (nejlépe dijonskou bez barviv) smícháme na omáčku.
  2. Do zapékací nádoby dáme rozehřáté máslo.  Položíme lososa a pokapeme ho z obou stran omáčkou. Posypat můžete rozmarýnem. Lehce podlijte vodou.
  3. Pečeme přikryté poklicí nebo alobalem v troubě při 180 stupních cca 20 minut a poté necháme chvilku zapékat bez přikrytí.

ONLINE KURZY HUBNUTÍ – DOVEDU VÁS KE ŠTÍHLOSTI

VÍCE INFO

3 komentářů

  1. Schechora řečeno Květen 19, 2014 Odpovědět

    ten losos vypada bajecne!!!! chtela bych se zeptat na vas nazor na „rybu nerybu“ Pangasius od vice lidi jsem slysela ze to snad neni ryba ale me chutna hlavne proto ze nema kosticku kvuli tem vlastne ryby nejim a objevila jsem super recept na rybi karbenatky a ty jsou prave z teto ryby a myslim ze by se dali zaradit mezi zdrave ????

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Květen 19, 2014 Odpovědět

      Můj osobní názor je takový, že ho nepovažuji za rybu. Po prvním ochutnání jsem si na něj už nikdy netroufla, protože mi vůbec nechutnal. Po stránce výživové bych ho mezi ryby zařadila. Nastává pak jen otázka, v jakých podmínkách je chovaný. To ale nevíme ani u polské drůbeže … 🙂

      Prosím čekejte...
      1. Schechora řečeno Květen 19, 2014 Odpovědět

        Takze pokud mi chutna a slucuje se to se zdravou vyzivou si ho muzu doprat dekuju dodam vam ten recept ke schvaleni

        Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*