- Čas přípravy
- 20 minut
- Délka vaření
- 2 hod 0 minut
- Obtížnost
- střední
- Podávání
- 3 porce
- Jídlo
- Přidal
- Přidáno
- 3.2.2019
- 15 ks
- kuřecí křídla
- 50 g
- máslo
- 6 stroužků
- česnek
- 1 PL
- zázvor čerstvý
- 50 g
- rajčatový protlak
- 1 ČL
- pepř
- 1 ČL
- paprika
- 1/4 ČL
- chilli
- 5 PL
- sójová omáčka fermentovaná, bez aditiv
- 1 ČL
- citron
- dle chuti
- sůl
V každé rodině se kuřecí křídla připravují snad naprosto jinak. Někdo je jen posype grilovacím kořením, někdo zase potřebuje mít křídla „olepená omáčkou“, která se pak lepí na prsty.
Sama upřednostňuji maso od kosti, proto mi nevadí obírání a právě takovéto patlání při jídle. A to je samozřejmě s křídly spojené.
Již několikrát jsem zkoušela kombinaci různého koření a tento dnešní recept mi přijde nejchutnější. Spojení chuti zázvoru, česneku, čili a másla je vynikající, řekla bych až návykové.
Kuřecí křídla můžeme péct celá, nebo si je můžete naporcovat. Křídlo se skládá ze 3 částí, ta naprosto bez masa (konec křídla) se správně vyřazuje a nepeče se. My je doma pečeme převážně celá.
Podávjte s tmavě zelenou zeleninou.
Vypočítané výživové hodnoty berte u křídel spíše orientačně, záleží na velikosti křídel a na masitosti.
- Kuřecí křídla můžeme nechat celá, nebo si je můžeme naporcovat. Křídla omyjeme a necháme oschnout.
- Oloupeme si česnek a protlačíme ho na malinké kousky, nebo ho rozetřeme. Oloupeme a nastrouháme najemno zázvor.
- V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme zázvor. Chvilku restujeme. Pak přidáme ostatní suroviny a koření.
- Křídla obalíme marinádou a necháme je nejlépe alespoň hodinu odpočívat.
- Troubu rozpálíme na 150 stupňů.
- Křídla vyrovnáme na plech pokrytý pečícím papírem Pokud vám v nakládací misce zbyde marináda, nechte si ji k použití až na konec pečení.
- Křídla přikrejte druhým plechem nebo alobalem. Pečte zakrytá 1,5 hodiny.
- Sundejte plech, či alobal. Zkontrolujte, zda jsou křídla hotová, zda jde maso lehce od kosti.
- Polejte křídla zbytkem marinády a pečte při 180 stupních ještě cca 15 - 30 min pro kůrčičku.
- Podávejte se zelenou zeleninou.
Díky za radu, bude ze mne skvělý kuchtík.
Martino, tuku je prostě v ingrediencích málo, aby to bylo Keto, proto schází. Tuku by mělo být aspoň jako bílkovin, jako je v uvedených nutričních hodnotách a to zde prostě v ingrediencích 15ks křídel + 50g masla není.
Dobrý den, Vaše recepty jsou skutečně inspirací pro KETO v českém prostředí, děkuji Vám. U tohoto receptu , ale někde musí scházet tuk , který je nakonec v nutričních údajích , to prostě nesedí s ingrediencemi. Byl by nutný dresing na doplnění tuků. Keto křídla bych určitě rád udělal , tak mne to zajímá. Děkuji a zdravím !
Jane, a není tím tukem jednak máslo, na kterém se smaží koření a které je základem k marinádě, a jedna tuk přímo v křídlech, tedy v kůži?